Příprava kávy

Byla v akci, tak ji zkusíme. Je dobré nesledovat jen akční ceny, ale i datum pražení, rok sklizně, odrůdu kávovníku a v neposlední řadě metodu zpracování. To vše dohromady vytváří potenciál chutí, které mají za úkol pražírny zachytit a předat Vám. Pokud iformace na sáčku v supermarketu nenajdete, je velká pravěpodobnost, že i po sebelpší přípravě a dodržení všech postupů Vás výsledný šálek zklame.

Nestopuj to, vymáčkni z toho, co se dá. Není vůbec od věci při přípravě kávy používat stopky (třeba na mobilu) a váhu (kuchňská obvykle postačí). Ba naopak pro nalezení toho nejlepšího z kávových zrn je nezbytné hlídat dobu extrakce i gramáž. 

Cítím z té kávy syrečky. Mýty o ledničkách už jsou pasé. Kávu skladujte na suchém místě, což lednička, ve které káva absorbuje vlhkost a pachy, opravdu není. Dále se snažíme kávu udržovat v chladu, temnu a v takovém obalu, který zamezí přístupu kyslíku.

Základ víme a jak to nameleme?